Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Amazonas – snart i Google Street View

Använder du karttjänsternas gatubilder för att se dig om i världen? Snart finns en ny, spännande plats att kolla in. Google har fotograferat delar av Amazonas.

Text: Redaktionen • 2011-12-05 Uppdaterad 2021-06-23

Amazonas - snart i Google Street View
Amazonas på väg till webben. (Foto: [bOfficial Google Blog[/b]])

Med hjälp av en trehjuling, en båt, och en panoramakamera har ett team från Google fotograferat en liten del av regnskogen Amazonas, längs floden Rio Negro i Brasilien.

Bilderna kommer snart att finnas i Street View-funktionen i Google Maps.

Google lämnade kvar kamerautrustningen hos lokalbefolkningen längs Rio Negro och lärde dem hur den ska användas, för att invånarna sjÙ�lva ska kunna bidra med bilder.

– Vi tror att folket i de här flodsamhällena själva vet bäst vilka områden som är vackrast och som passar bäst att fånga på bild, säger Googles talesman Emmanuel Evita till The Telegraph.

Det är inte första gången Google tar Street View-bilder från intressanta platser som inte är de vanliga stadsmiljöerna. [http://maps.google.com/help/maps/streetview/gallery.html#unesco-world-heritage&stonehenge-avebury-and-associated-sites Stonehenge] och [http://maps.google.com/help/maps/streetview/gallery.html#unesco-world-heritage&archaeological-areas-of-pompei Pompeji] går exempelvis att utforska i karttjänsten.


Text: Redaktionen • 2011-12-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top